EDUCACIÓ
Societat 16/04/2012

La comunitat educativa catalana es mobilitzarà aquest dissabte en contra de les retallades a l'escola

Sindicats, mestres, estudiants i famílies mostraran el seu rebuig a les mesures d'austeritat de la Generalitat i al pla anunciat avui mateix pel ministeri d'Educació

Arnau Nadeu
1 min

Barcelona"Hem de fer un cop de falç". Així de contundent s'ha mostrat Imma Fuyà, presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC), davant les retallades que s'estan portant a terme en educació i que avui han rebut un nou impuls per part del ministre Wert. Per demostrar el rebuig a totes aquestes mesures, la comunitat educativa catalana es manifestarà aquest proper dissabte a les cinc de la tarda a Barcelona. La marxa, que sortirà de la plaça Urquinaona i acabarà a la plaça Sant Jaume, pretén "dir prou", en paraules de Fuyà, a les mesures per estalviar que s'estan aplicant a l'escola.

"Veient que el Govern no es mou, ha de ser la societat catalana la que ho faci", ha afirmat la presidenta de la Fapac. Una opinió similar a la del sindicat d'ensenyament USTEC, el qual ha advertit en un comunicat que el pla que ha presentat el ministeri d'Educació per estalviar 3.000 milions d'euros és "un atemptat a l'ensenyament públic totalment inassumible". Aquest sindicat ha assegurat que "aplicar aquestes mesures significa obrir de bat a bat la porta del deteriorament i el desmantellament definitiu de l'ensenyament públic".

stats