Societat 13/05/2012

Els indignats convoquen una concentració a Madrid per protestar contra el desallotjament de Sol

La trobada serà a les 17h i es fa per condemnar la "duresa policial" que segons els membres d'aquest moviment van mantenir les forces de l'ordre

Efe
2 min

MadridEl 15M ha convocat una concentració a les 17.00 hores d'aquest diumenge a Madrid per protestar pel desallotjament, la passada matinada, de la Puerta del Sol.

Un dels "indignats" que estava a Sol, Rafael Gil, la passada matinada, ha indicat que durant les primeres hores de la concentració per commemorar el 15M "tot va anar bé" i fins i tot a les tres de la matinada van muntar "una paradeta" per organitzar diversos assumptes logístics. No obstant això, ha dit, al voltant de les cinc, 32 furgons de la Policia Nacional van entrar a la plaça amb ordre de desallotjar i els 'indignats' que encara romanien a Sol van fer una cadena humana "de resistència pacífica". "Els agents van carregar contra nosaltres, ens van donar estirades de cabells, empentes i cops de porra" ha denunciat Gil.

A l'espera d'aquesta concentració per protestar contra la càrrega policial, continuen les activitats del moviment 15M en diferents places de Madrid. A la de Santa Anna prop de mig miler de persones ha assistit a una breu obra de teatre protagonitzada per diversos membres de l'assemblea del barri de Estel, a la que, en clau d'humor, han criticat "la privatització" de la sanitat. Posteriorment, han debatut sobre la sanitat pública i entre els quals hi havia el doctor Luis Montes, que ha assegurat que el 15M és un moviment "necessari" que "clarament" canviarà la cultura política d'Espanya.

En altres punts del centre madrileny també s'han organitzat activitats com a la plaça de les Descalces, on ha tingut lloc un taller sobre l'avortament o a la plaça de Jacinto Benavente, on estava previst col·locar un "estenedor de mentides socials". A la Puerta del Sol un altre grup de "indignats" ha començat una assemblea sobre economia, en la qual membres de les assemblees de barris del 15M han explicat les seves iniciatives en aquesta matèria.

stats