Les escoles concertades mantindran la immersió tot i el termini judicial

A l'espera que el TSJC resolgui les peticions de personació dels directors, la patronal ja anuncia que no aplicarà de moment el 25% de castellà

Les quatre escoles concertades requerides pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè facin servir el castellà en el 25% del seu horari lectiu han anunciat aquest dimarts que, tot i que el termini atorgat judicialment per posar en marxa aquesta disposició s'exhaureix aquesta setmana, "no es preveu, ara per ara, de canviar el normal desenvolupament de l'activitat acadèmica dels centres ni els seus usos lingüístics".

Així ho ha fet saber la Fundació Escola Cristiana, patronal del sector concertat que representa les escoles afectades davant la justícia a través dels seus serveis jurídics.

Aquesta setmana mateix, el TSJC ha acceptat la personació del director de l'Escola Pia de Sarrià-Calassanç com a part en la causa judicial, per donar-li opció a formular un recurs que "presentarà aviat", diu la Fundació en un comunicat.

Alhora, la Fundació ha demanat la personació en la causa dels directors de les altres tres escoles, així com de les seves Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), però el TSJC encara no s'ha pronunciat al respecte. Amb la petició de personació, s'hi ha inclòs també la sol·licitud de nul·litat d'actuacions i la suspensió de la interlocutòria, que aquest dijous obligaria els centres a aplicar un 25% de castellà a les seves classes.

Tot i que el TSJC encara no ha resolt aquestes peticions, la patronal del sector concertat diu que "resta a l'espera de la resposta del Tribunal i, en cas que s'exhaureixi el termini sense que el Tribunal s'hagi pronunciat, se l'informarà de les dificultats per executar la interlocutòria i d'altres circumstàncies, tot reiterant la voluntat de les titularitats i les AMPAs de presentar recurs". Per tant, no s'aplicarà aquest 25% aquesta setmana.

"Aquest plantejament és unànime en les quatre titularitats dels centres afectats i es fa d'acord amb la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i el Departament d'Ensenyament", diu el comunicat, on la Fundació confia que els recursos i actuacions judicials engegades permeti "mantenir el model lingüístic" d'immersió en català.

Per la seva banda, respecte de l'únic centre públic afectat, l'Institut Alba del Vallès, fonts del departament d'Ensenyament han apuntat que, atès que no s'han resolt els recursos de reposició i que el TSJC ha començat a acceptar terceres parts en el procediment, el departament demanarà el dia 6 –quan es compleix el termini– que suspengui el termini d'un mes.

Més continguts de