Societat 12/08/2011

Un nou concurs de Cuatro converteix pisos en restaurants

Obrir un restaurant agradable i on es mengi bé no és fàcil, però fer-ho al menjador de casa i en dos dies sembla impossible. És el que intentaran des d'avui els concursants d'Un restaurante en mi salón.

Albert Castellví Roca
2 min
El programa juga amb la dificultat d'haver de cuinar per a molta gent però en una cuina domèstica.

Barcelona.Cuatro estrena aquesta nit, a les 21.30, un nou concurs que pot fer les delícies de tots aquells que alguna vegada s'hagin plantejat la possibilitat d'obrir un restaurant. La base del programa consisteix justament a posar en marxa un establiment d'aquestes característiques, però, això sí, en unes condicions que difereixen bastant de les de la vida real.

Un restaurante en mi salón enfrontarà cada setmana dues parelles que tindran 48 hores i 600 euros de pressupost per muntar un restaurant a dins de casa seva. I no s'hauran de preocupar només pel menú i la qualitat dels ingredients i els plats, sinó també per la decoració, la distribució de les taules o l'habilitat dels cambrers, que poden ser ells mateixos o no.

Tot plegat, amb l'objectiu de satisfer al màxim els comensals, ja que d'això dependrà que s'emportin o no la victòria: cada client pagarà el que cregui adequat en funció de la qualitat de l'àpat i el servei, i la parella que aconsegueixi més recaptació s'endurà un premi de 3.000 euros.

Llibertat organitzativa

A més de les restriccions de temps i pressupost, el programa només posarà una condició als concursants: hauran de preparar sopar, com a mínim, per a 18 persones. A partir d'aquí, cada parella podrà fixar el nombre de comensals per als quals vol cuinar, tenint en compte que més gent suposa més dificultat, però també més possibilitats de fer créixer la recaptació.

En qualsevol cas, les parelles hauran d'informar del seu pla d'actuació abans de dur-lo a terme, i s'hi hauran de cenyir estrictament.

Un format d'èxit

Un restaurante en mi salón , produït per Zeppelin, és una adaptació del format britànic Restaurant in our living room , estrenat el 2009 i que ha donat lloc a adaptacions exitoses en diversos països europeus. A Espanya, el Canal Cocina va començar a emetre, a finals de l'any passat, la versió original britànica doblada.

stats