Societat 27/03/2012

Un jutjat condemna la companyia francesa de ferrocarrils a indemnitzar una usuària pels retards

L'afectada, que va perdre la feina perquè arribava tard sovint, rebrà 3.000 euros perquè el tribunal entén que la SNCF ha incomplert les seves obligacions contractuals

Ara
1 min

BarcelonaEls retards constants poden costar una condemna judicial a la companyia francesa de ferrocarrils, la SNCF. Segons publica el diari 'Le Figaro', un tribunal ha obligat l'empresa a indemnitzar una usuària que la va demandar pels retards constants, d'entre 15 minuts i una hora, en el trajecte entre Ambérieu-en-Bugey, la població on viu, i Lió, que és a 60 quilòmetres de casa seva i és on havia aconseguit una feina, en període de prova. La jove és advocada i va veure com, al final del període de prova, el bufet li revocava el contracte perquè arribava tard sovint.

El tribunal no considera provat el vincle directe entre els retards del TER (transport exprés regional) de la SNCF i l'acomiadament, de manera que desestima la indemnització de 45.000 euros que demanava l'afectada. Però sí que veu provats tres dels retards denunciats, per la qual cosa entén que la companyia ha incomplert "les seves obligacions contractuals" i l'obliga a pagar a la demandant 1.500 euros pels perjudicis morals i 1.500 més per les costes judicials.

És, com a mínim, el segon cas en què un tribunal francès obliga la SNCF a pagar pels retards dels trens. L'any 2010, una altra demanda li va costar 5.000 euros.

stats