Societat 03/05/2011

Condemnat un policia a més de tres anys de presó per promeses falses de feina i permisos de residència

L'Audiència de Barcelona considera provat que va cometre un delicte d'estafa continuada durant el 2008 i el 2009

Laia Espín
1 min

BarcelonaEn la seva sentència, la secció tercera de l'Audiència condemna a l'agent, José Alberto Sánchez, per un delicte continuat d'estafa comès entre els anys 2008 i 2009, encara que descarta aplicar-li l'agreujant d'abús d'autoritat que plantejava la Fiscalia.

Segons el tribunal, el policia va iniciar les estafes l'any 2008, quan va prometre a un home que s'havia quedat a l'atur una ocupació com a cap de seguretat d'un grup de comunicació a canvi de 4.000 euros.

L'acusat també va entrar en contacte amb dos immigrants "sense papers", que portaven tres anys a Espanya sense aconseguir regularitzar la seva situació. Aquests li van entregar 600 euros perquè els tramités la documentació per obtenir el seu permís de residència, sense que l'acusat fes cap gestió en aquest sentit. El policia també va estafar 500 euros a un company assegurant-li que realitzaria les gestions necessàries per aconseguir-li el títol de Patró d'Embarcacions d'Esbarjo. En el mateix sentit, el processat va aconseguir més de 1.300 euros d'una altra persona amb la qual es va comprometre a realitzar gestions perquè pogués muntar una empresa de seguretat.

L'Audiència de Barcelona admet que en la majoria de casos les víctimes de les estafes sabien que l'acusat era policia nacional, raó per la qual van confiar que podia ajudar-los a obtenir treball, el permís de residència o les llicències per constituir una nova empresa de seguretat. Tot i això, la sala creu que en cap d'aquests casos consta que l'acusat abusés del seu càrrec per cometre la defraudació, motiu pel qual rebutja augmentar-li la pena en aplicació de l'agreujant d'abús d'autoritat.

stats