Societat 24/10/2013

Condemnen a sis mesos de presó un mosso per apallissar un detingut per tràfic de drogues al Raval

Els fets es van produir l'11 de juny del 2010, i la víctima va patir múltiples ferides i contusions i va necessitar diversos punts de sutura

Acn
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat un mosso d'esquadra a sis mesos de presó per un delicte de lesions després d'apallissar un detingut per tràfic de drogues al barri del Raval.

Els fets es van produir l'11 de juny del 2010, quan el condemnat i un agent –que ha quedat absolt– van observar com un home, de 30 anys i nacionalitat marroquina, traficava amb drogues. Aquest va oposar una forta resistència a la seva detenció i els dos agents el van haver de reduir després d'un forcejament.

La sala considera provat que, un cop immobilitzat, el condemnat va colpejar repetidament al cap el detingut fins a causar-li diverses ferides, una de les quals va necessitar diversos punts de sutura quirúrgica.

La sentència també considera provat que el detingut va propinar diversos cops als agents i fins i tot va arribar a mossegar l'agent condemnat a l'espatlla dreta, fet que li va causar una petita ferida, i també li va fer diverses esgarrapades al coll i a la zona pectoral, mentre que l'agent absolt va rebre una contusió a la mà dreta, al colze esquerre i a la zona lumbar, entre d'altres.

Un cop immobilitzat el traficant, segons relata la sentència, van arribar cinc agents de reforç, moment en què el condemnat va aprofitar per colpejar repetidament el cap del detingut i li va produir dues ferides incises, una al front d'un centímetre de longitud i una altra sobre la cella esquerra, de tres centímetres de longitud, que li van ocasionar un sagnat abundant i per les quals va necessitar punts de sutura quirúrgica, segons relata la sentència.

El detingut també presentava ferides en moltes altres zones del cos, com per exemple un tall de vuit centímetres a la nuca, una erosió de dos centímetres al genoll i diversos cops a l'esquena.

A banda de la condemna de sis mesos de presó, l'agent dels Mossos d'Esquadra haurà d'abonar a la víctima 300 euros en concepte d'indemnització. Tampoc podrà exercir d'agent de la policia catalana durant el mateix període. Pel que fa l'agent que va acompanyar el condemnat, ha quedat absolt.

stats