Confiscat al port de Barcelona un carregament de tabac valorat en 6,2 milions d'euros

L'operació ha descobert tres contenidors que provenien del Vietnam amb 1,5 milions de paquets ocults

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han intervingut al port de Barcelona un carregament d'un milió i mig de paquets de tabac de contraban valorats en 6,2 milions d'euros. Va ser el 30 de juliol passat quan es va detectar la mercaderia, que estava oculta en tres contenidors que havien arribat a la capital catalana procedents del Vietnam.

La documentació de tots els contenidors deia que la càrrega transportada havia de correspondre amb diferents articles de vidre, com gots i tapes per a pots de vidre. El cas és que hi havia paquets de tabac que no tenien els precintes preceptius ni la documentació que acredités la seva importació legal, motiu pel qual van ser intervinguts i van quedar a disposició de l'autoritat judicial.

Encara que la investigació continua oberta i no es descarten detencions, l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil estan tramitant la denúncia per delicte de contraban, ja que el valor de la mercaderia supera amb escreix els 15.000 euros.

L'operació ha sigut efectuada per efectius de la unitat d’anàlisi de risc (UAR) de la duana de Barcelona, integrada per membres del Resguard Fiscal i de Vigilància Duanera de l'Agència Tributaria.

Més continguts de