Tres funcionaris de la Seguretat Social accepten un any de presó per traficar amb dades personals

Les filtraven a agències de detectius, que després les venien

Tres funcionaris de la Seguretat Social han acceptat una condemna de 13 mesos de presó i 6 anys d'inhabilitació per filtrar dades personals i laborals de treballadors i empreses a agències de detectius que després les venien a una empresa.

Els tres funcionaris s'enfrontaven avui a un judici juntament amb sis acusats més, que eren els detectius a qui passaven la informació i els responsables de l'empresa que compraven les dades. La Fiscalia demanava fins a 5 anys de presó per tots ells, però ha tingut en compte com a atenuant el temps que el cas va estar encallat al jutjat (entre els anys 2002 i 2004 i entre 2011 i 2013).   

La Fiscalia ha acceptat rebaixar la condemna a canvi que els acusats reconeguessin els fets i es conformessin amb 13 mesos de presó i 6 anys d'inhabilitació en el cas dels funcionaris.

Segons el relat que han acceptat els processats, tres d'ells van crear una empresa que es dedicava a vendre informes sobre persones físiques i jurídiques. Les compraven a diferents detectius que les obtenien a través dels tres funcionaris condemnats, que treballaven en diferents seus de la Seguretat Social a Sant Feliu de Llobregat i Albacete.

Els funcionaris feien servir la seva clau d'usuari per accedir a les dades confidencials dels usuaris i passaven als detectius tant informació sobre la filiació, com dades laborals i sobre la cotització dels afectats.