SOCIETAT
Societat 27/10/2012

Un embolic basat en fets reals: l'exvaixell de l'armada, els pescadors de Roses i la 'rojigualda'

Una embarcació de la secretaria general de Pesca que feia inspeccions rutinàries va sol·licitar a un patró que hissés la bandera espanyola. Un comentari a Twitter d'una entitat ecologista que ho relacionava amb l'armada va fer bullir les xarxes socials

Ara
2 min
Un buc de l'Armada Espanyola. / ACN

RosesUn tuit de l'entitat ecologista Projecte NINAM, publicat aquest divendres, ha provocat l'agitació de les xarxes socials. "Un vaixell de l'armada espanyola ha parat les barques de pesca de Roses per exigir-los que posin la bandera espanyola", deia el comentari que va servir de guspira per iniciar una riuada de reaccions. El text es va publicar a Twitter arran d'un missatge escoltat per ràdio des d'un vaixell de la secretaria general de Pesca –que abans pertanyia a l'armada–, que feia tasques rutinàries d'¡nspecció en un pesquer. Dues vegades a l'any es fan aquest tipus d'inspeccions i els tècnics acostumen a demanar als pescadors que compleixin la normativa i hissin la bandera espanyola, que no solen portar perquè es trenca amb facilitat. L'alcalde de Roses, Carles Pàramo (CiU), també va pronunciar-se. Segons Pàramo, un inspector havia pronunciat aquesta frase: "Y que icen la bandera nacional, la nuestra". Les xarxes socials ja bullien. Els mitjans també han recollit la polèmica: alguns han minimitzat l'incident considerant-lo com una anècdota i d'altres ho han considerat una ofensiva de l'armada espanyola.

El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors de Girona i patró major de Roses, Antoni Abad, va negar ahir a l'ARA que s'hagués sol·licitat als pescadors hissar la bandera espanyola i va subratllar que només s'havia produït un control rutinari. Abad ha matisat aquest dissabte les seves declaracions a l'agència ACN. Ha explicat que els inspectors "només van recordar al patró de Roses" que havia d'hissar la bandera espanyola. "La inspecció i la demanda d'hissar la bandera és una cosa rutinària", ha assegurat el president dels pescadors de Girona. Segons Abad, els pesquers no acostumen a penjar les banderes espanyoles perquè es fan malbé i es trenquen.

stats