Societat 17/07/2017

El Consell Escolar aprova el document d''Ara és demà'

CCOO, UGT, USTEC, USOC i FaPaC hi han votat en contra

Núria Martínez
1 min
lumnes d’educació infantil fent cua a la porta de l’escola El Patufet de Gràcia a l’inici del curs.

BarcelonaEl document d''Ara és demà' va endavant. El Consell Escolar ha aprovat aquest dilluns amb els vots contraris de CCOO, UGT, USTEC, USOC i FaPaC el document d'Ara és demà', perquè consideren que s'ha fet "sota una falsa imatge de participació de la comunitat educativa amb una manca flagrant de pluralitat".

'Ara és demà' és el debat sobre el possible nou sistema educatiu per a Catalunya, que es basa en textos que han fet cinc experts en diferents àmbits. Durant el curs, s'ha demanat l’opinió a més de 100.000 persones, totes procedents dels diferents actors del sector. Amb totes les propostes, el Consell Escolar de Catalunya ha elaborat un text definitiu que lliurarà a la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, i que ella hauria d'entregar al Parlament.

En aquestes ponències s'ha discutit sobre arquitectura acadèmica –etapes educatives, transicions entre etapes–, sobre els centres docents –el projecte educatiu, l’autonomia–, el professorat, els alumnes i els grans principis que emmarquen aquests elements, com l’equitat o el pluralisme, entre altres.

stats