Publicitat
Publicitat

El Consell de Garanties veu inconstitucional la restricció de la sanitat als sensepapers

El dictamen també conclou que el decret sanitari del govern espanyol envaeix competències de la Generalitat

El Consell de Garanties Estatutàries considera que el decret sanitari impulsat pel govern espanyol, i que el Congrés va convalidar el 17 de maig amb els únics vots a favor del Partit Popular, vulnera diversos articles de la Constitució espanyola i envaeix competències de la Generalitat. En un dictamen emès aquest dilluns, l'òrgan consultiu de la Generalitat declara que la restricció de l'assistència sanitària als sensepapers és contrària als articles 14 i 43 de la Constitució.

A més, considera que la tramitació de la norma com a decret llei no compleix el requisit constitucional de la necessitat extraordinària i urgent, i incompleix, per tant, l'article 86.1 de la Constitució.

Invasió de competències

El dictamen també conclou que fins a set articles i una disposició addicional de la norma envaeixen competències de la Generalitat. Per exemple, en l'atribució de les funcions de reconeixement i control de la condició d'assegurat i beneficiari. El dictamen s'ha aprovat per unanimitat, amb un únic vot particular, del president Eliseo Aja, que considera que la restricció de l'assistència sanitària als sensepapers no només vulnera els articles 14 i 43 de la Constitució, sinó també l'article 13.1.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de