El conseller d'Afers Socials defensa que el més "urgent" és desplegar la renda garantida

Chakir El Homrani denuncia que el 155 va bloquejar 800 milions d'entitats del tercer sector

Va néixer a Barcelona i es considera "fill de la immersió lingüística". El nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, és el primer conseller d'origen marroquí i sap que això, que defensa que s'ha de "normalitzar", és un dels temes que haurà d'abordar en totes les entrevistes durant aquestes primeres setmanes. El Homrani ha remarcat aquest dimecres, en una entrevista a RAC1, que el repte "més urgent" de la seva conselleria és desplegar la renda garantida. Ha remarcat, en aquest sentit, que amb l'aplicació del 155 "ha mancat lideratge polític", però que això no es pot atribuir a l'anterior Govern, ja que va disposar de pocs dies per desplegar-la des que es va aprovar. El conseller ha assegurat que ara té previst accelerar-ne els desplegament i que, per això, aquest divendres es reunirà amb les entitats amb l'objectiu de tenir redactat aviat l'esborrany del reglament. 

El conseller ha assegurat que el que s'ha trobat a la conselleria fruit de l'aplicació del 155 és "indignant" perquè hi havia 800 milions destinats a entitats del tercer sector que estaven bloquejats i que això ha "tensat" molt les seves economies. Ha detallat, en aquest sentit, que durant els seus primers dies al capdavant de l'àrea feia reunions amb expedients al costat per anar-los firmant i desencallant situacions i que això ha servit per desbloquejar ja uns 300 milions d'euros destinats a entitats que gestionen residències de gent gran, de discapacitats, etc.

Sobre l'acollida de refugiats de l''Aquarius', el conseller ha detallat que el Govern s'ha ofert a ajudar València, perquè no la podrà assumir tota sola, però ha remarcat que cal solucionar problemes de dret d'asil i ciutadania. "No té cap sentit portar gent aquí i després situar-la al marge dels seus drets de ciutadania. És un despropòsit absolut", ha lamentat.

Pel que fa als atemptats del 17-A, el nou conseller ha defensat que un dels reptes del seu equip serà tirar endavant un pacte de país a l'entorn de la interculturalitat.

Més continguts de