El nou conseller d'Interior afirma que "properament" se celebrarà el Dia de les Esquadres

El Sindicat de Mossos d'Esquadra havia reclamat avui mateix que es faci la cerimònia tan aviat com sigui possible

El nou conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que "properament" se celebrarà el Dia de les Esquadres, una commemoració que s'acostuma a fer a l’abril i que enguany va quedar ajornada en plena aplicació de l’article 155. Aquest mateix matí, en un comunicat, el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) havia reclamat que es fes la cerimònia "al més aviat possible".

"Amb el mandat del govern de l’estat espanyol es va decidir que no es fes i crec que no es pot perdre l’oportunitat de celebrar-lo. Això no es pot deixar de fer", ha declarat el conseller. Buch n’ha parlat a Cambrils (Baix Camp), on aquest dilluns ha començat un seguit de visites a les comissaries dels Mossos d'Esquadra arreu del país amb la voluntat de "trepitjar territori" i parlar amb els agents. El conseller ha justificat aquesta primera visita per "l’excel·lència" que va demostrar el cos en la resposta a l’atemptat de l’estiu passat a la ciutat.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que li consta que els Mossos treballen "amb absoluta professionalitat" l’alerta terrorista, malgrat que en els últims sis mesos "ha sigut el govern espanyol qui ha decidit les activitats que havia de tirar endavant el Govern". Precisament l'atemptat és una de les raons per les quals l'SME reclama que es faci ja la cerimònia. "Aquest any tot el cos mereixeria una medalla per l'entrega, la voluntat i els riscos que es van viure amb els lamentables atemptats de l'agost, quan l'actuació exemplar dels Mossos, amb molts companys ferits, va guanyar-se el reconeixement internacional".

El sindicat vol que la celebració serveixi per combatre els últims vuit mesos, en què "s'ha atacat i desprestigiat el cos" des de "certes campanyes i interessos polítics" que han fet passar a segon pla feines com les que van fer durant els atemptats.