El president de la Comunitat de Madrid cessa el conseller de Sanitat per la gestió de la crisi de l'Ebola

Ignacio González s'ha reunit amb Javier Rodríguez i li ha sol·licitat el seu cessament, que ha estat acceptat immediatament. El substituirà l'actual viceconseller d'Assistència Sanitària, Javier Maldonado

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha cessat aquest dijous el conseller de Sanitat, Javier Rodríguez, per la gestió de la crisi de l'Ebola. Rodríguez ha estat qüestionat pels professionals sanitaris i l'oposició per les seves controvertides declaracions en el cas.

Segons han informat a EFE fonts de l'executiu madrileny, González s'ha reunit amb Rodríguez passades les 12.45 hores, després de celebrar el consell de govern, i li ha sol·licitat el seu cessament, que ha estat acceptat immediatament pel conseller.

La destitució de Rodríguez es produeix després de l'última polèmica arran del cas, quan ahir va assegurar que  si ell "ho hagués fet malament", l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, que va superar l'Ebola, "no estaria parlant".

Oposició i professionals sanitaris havien exigit el cessament o dimissió de Rodríguez en les últimes setmanes per la seva gestió del cas, i també per les declaracions del conseller, que va acusar Teresa Romero d'haver mentit i ocultat informació sobre el seu estat de salut.

Javier Maldonado, actual viceconseller d'Assistència Sanitària, el substituirà en el càrrec i serà nomenat demà divendres.

A la reunió que han mantingut, Ignacio González ha agraït a Javier Rodríguez la seva dedicació i treball al capdavant de la conselleria de Sanitat, així com la "magnífica gestió" duta a terme des que va ser nomenat per al càrrec, el passat 27 de gener.

Cirurgià de professió, Maldonado es va incorporar a l'executiu madrileny procedent de l'Hospital Ramón i Cajal, on va ocupar el càrrec de gerent, i prèviament havia estat director mèdic de l'Hospital La Paz.