Societat 19/12/2011

La consellera Rigau celebra la "bona salut" de la formació professional

Un informe conclou que els nous graduats mantenen els índexs d'inserció laboral

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha celebrat aquest dilluns la "bona salut" de la formació professional, que ha definit com "la millor manera de lluitar contra l'atur". Rigau ho ha dit en la presentació de l'informe sobre inserció laboral dels ensenyaments professionals que han elaborat el departament d'Ensenyament i les cambres de comerç, i que conclou que els nous graduats estan mantenint els índexs d'inserció laboral dels darrers anys tot i la crisi.

Els responsables de l'informe destaquen que els graduats mitjans i superiors que busquen feina són només el 13,8% i el 12,53% respectivament, mentre que la taxa d'atur dels joves d'entre 16 i 24 anys arriba fins el 43,6% en el mateix període. El percentatge dels graduats que treballen després de 6 mesos d'acabar els estudis ha baixat del 46,03% al 25% en els darrers cinc anys, i la majoria opten per continuar estudiant.

Rigau ha destacat, en relació a aquest fenomen, que la formació professional "estimula la millora en el camp de la formació", i ha afegit que aquest tipus de formació també prepara per al futur. "Quan sortim de la crisi, necessitarem professionals més ben formats", ha dit la consellera d'Ensenyament.

stats