TRIBUNALS
Societat 22/02/2013

El Constitucional admet a tràmit els recursos de les comunitats autònomes contra les reformes en educació i sanitat

Els recursos, que van presentar els governs de Catalunya, Canàries i País Basc, al·leguen invasió de competències i inconstitucionalitat d'alguns preceptes

Efe
1 min
El projecte pioner de l'institut Ronda de Lleida proposa convertir el mòbil en una eina didàctica, d'aprenentatge per als més joves.

BarcelonaEl ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat admetre a tràmit els recursos dels governs de Catalunya, Canàries i el País Basc contra diversos articles dels decrets llei per a la racionalització de la despesa educativa pública i la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut.

Els recursos al·leguen invasió de competències i inconstitucionalitat d'alguns preceptes

La norma sobre educació, aprovada l'abril del 2012, preveu mesures com l'augment del nombre d'alumnes per aula, una jornada lectiva mínima del professorat d'entre 20 i 25 hores en l'educació obligatòria i una pujada de taxes universitàries.

El decret llei de mesures sanitàries, també aprovat a l'abril, reformava les condicions del copagament farmacèutic estenent-lo per primer cop també als pensionistes i retirava la targeta sanitària als immigrants sense papers.

stats