SOCIETAT
Societat 13/12/2011

La família dels constructors assassinats a Olot diu que tenien problemes econòmics i es plantejaven tancar l'empresa

La vídua i la filla asseguren que les dues víctimes tenien una relació d'amistat amb l'acusat i que no troben cap explicació dels crims

Acn
2 min

GironaLa família dels constructors assassinats a trets a Olot a mans de Pere Puig han reconegut en el judici que el negoci familiar Construccions Tubert tenia problemes econòmics i que s'havien plantejat tancar l'empresa si no "entrava més feina". Joan Tubert i el seu fill Àngel eren els responsables de l'empresa on havia treballat Puig durant tretze anys. Segons han explicat la vídua i la filla, les dues víctimes tenien una relació d'amistat amb l'acusat, solien compartir àpats i el tenien molt ben considerat, com el seu millor empleat. Per això, asseguren que no troben cap explicació dels crims. "No m'ho ha explicat i ara ni tan sols em mira a la cara", ha afirmat la vídua que ha interpel·lat l'acusat.

Com la majoria d'empreses del sector de la construcció, Construccions Tubert no estava en el seu millor moment i tenia problemes econòmics. Segons ha explicat en el judici la vídua de Joan Tubert i mare de l'altra víctima, Àngel Tubert, en el moment dels fets l'empresa tenia feina perquè s'encarregava d'una obra, tot i això, el cap de família havia parlat de tancar l'empresa si no els encomanaven cap nova obra. La vídua, Joaquima Ruiz, ha assegurat que això no volia dir només fer fora algun treballador, sinó que "tots anessin a l'atur", inclosos pare i fill.

La dona ha explicat que no té cap constància que l'empresa degués alguna paga a l'acusat, Pere Puig, i que sempre li havien pagat el seu salari puntualment. Joaquima Ruiz ha assegurat que ha estat donant voltes al cas i que encara ara no troba cap explicació dels crims. La vídua ha detallat que Joan i Àngel Tubert tenien bona relació amb l'acusat, que feia uns tretze anys que treballava a l'empresa, que sovint compartien àpats tots plegats i que no tenien cap notícia que no estigués a gust a l'empresa o tingués algun problema amb els caps.

Durant tota la declaració de la vídua, Puig ha estat amb els ulls clavats a terra. "Tenien tots molt bona relació, i amb el meu fill s'hi portava la mar de bé", ha explicitat Joaquima Ruiz que creu que no hi ha cap mòbil possible que expliqui el crim.

La dona ha volgut seguir totes les declaracions des de dins la sala acompanyada de la seva filla. Meritxell Tubert ha declarat entre llàgrimes que per a ells l'acusat era "simplement en Pere", algú a qui tenien estima i per qui es preocupaven si estava de baixa. "És del treballador que parlaven més bé de tots", ha assegurat la noia que conclou que Pere Puig "no tenia motiu, cap ni un" per matar-los.

Un dels testimonis que ha declarat aquest dimarts és un veí del bar on va tenir lloc el tirotegi. Aquell matí es va creuar Pere Puig, es van dir bon dia i van parlar de la fred que feia. Segons ha detallat, anava vestit com per anar a treballar a l'obra i no hi va haver cap detall en el seu comportament que el fes malpensar. El veí també coneixia el constructor Joan Tubert. Dies abans dels fets, havien estat plegats a casa del veí i el mateix Tubert li va explicat que a principis d'any hauria d'acomiadar Pere Puig perquè no hi havia feina i que li sabia "molt greu" perquè era "un bon treballador".

stats