Societat 18/04/2012

La consulta ciutadana sobre Rambla de Barcelona escalfa motors amb la votació anticipada

Aquest dimecres engega la recollida de vot anticipat sobre 96 propostes de futur, però la convocatòria oficial és per als dies 22 i 23 d'abril

Efe
2 min

BarcelonaA partir d'aquest dimecres a la tarda, barcelonins i no barcelonins poden començar a votar a la primera convocatòria ciutadana sobre el futur de la Rambla. La consulta està prevista per a diumenge i dilluns, però durant quatre dies es podrà participar en la votació anticipada. Els promotors de la consulta, un grups de veïns d'aquest emblemàtic carrer de Barcelona, han valorat molt positivament la participació a l'hora de fer propostes, tant per la quantitat com per la qualitat. Al final, es podran votar 96 propostes de 13 temes relacionats amb la Rambla i cinc més generals. Del que no parlen tan bé, en canvi, és de l'actitud de l'Ajuntament, que, segons han explicat, no els ha ofert gaire col·laboració.

Escassament dos anys després de la consulta ciutadana sobre la Diagonal i amb una enorme distància en el seu plantejament, Barcelona serà escenari d'un nou referèndum que pretén recollir les opinions de la gent respecte al futur d'un altre punt clau de la ciutat. L'Assemblea Veïnal per una Rambla Democràtica ha convocat tant barcelonins com estrangers a una consulta en la què podran votar 97 propostes sortides de la ciutadania i que pivoten al voltant de 13 temes relacionats amb la Rambla i cinc de més generals.

No obstant això, a partir d'aquest mateix dimecres a la tarda els interessats en participar-hi podran votar de manera anticipada a l'urna que s'instal·larà davant del Palau de la Virreina.

Les votacions en el dos dies centrals de la consulta es podran fer a les quatre urnes que s'instal·laran davant de la Parròquia de Santa Mònica. El número d'urnes respon a les zones en les quals es dividiran els participants per tal de ponderar els seus vots. Les paperetes dels veïns de la Rambla i els carrers dels voltants tindran un pes del 51%; les dels empadronats al Gòtic i el Raval, del 30%; les de la resta de barcelonins, del 16%; i les dels turistes i estrangers, del 3%.

Els promotors de la consulta tenen la intenció de fer arribar les propostes que tinguin més suport ciutadà a l'Ajuntament de la capital catalana. En principi, s'han previst dues vies. En primer lloc, a través de Rambla Viva, que és l'associació impulsada pel consistori que debat el futur d'aquest carrer. I també a través del procés de participació al Pla d'Actuació Municipal (PAM). Eduard Elías, membre de la Plataforma, ha deixat clar que, amb un to cordial, seran "bel·ligerants" i un "incordi per a l'Ajuntament. En aquest sentit, ha dit que faran una pressió especial amb les propostes que resultin més votades.

stats