Els joves de zones rurals consumeixen més alcohol, tabac i cànnabis que els urbanites

Només en el cas de la cocaïna, el consum és superior entre els joves de ciutat

Els joves que viuen en àmbits rurals consumeixen més alcohol, tabac i cànnabis que els joves urbans, segons un estudi elaborat per la professora dels estudis d'infermeria de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Núria Obradors.

La investigació, que forma part de la tesi doctoral d'Obradors, 'Desigualtats en salut en les conductes de risc dels joves, segons l'àmbit de residència', constata que, només en el cas de la cocaïna, el consum és superior entre els joves de ciutat.

L'alcohol és la substància més consumida entre els joves

La professora ha estudiat el consum d'alcohol i altres substàncies entre 1.268 joves de quart d'ESO de 26 centres educatius de les comarques del Bages, l'Anoia, Osona, el Berguedà i el Solsonès durant el curs 2011-2012. A més de posar de manifest que els joves d'àmbits rurals consumeixen més que els joves de ciutat, la feina també constata que l' alcohol és la substància més consumida entre els joves, seguida pel tabac i el cànnabis.

Pel que fa a les diferències per sexe, tant nois com noies tenen un comportament similar en el consum de tabac i alcohol experimental, però els nois tenen més tendència a practicar l'anomenat 'binge drinking' ('botellón' o ingesta massiva de begudes alcohòliques en un breu període de temps) i a consumir cànnabis, base, 'speed' i al·lucinògens.