Societat 13/07/2012

Una quinzena de dotacions han treballat tota la nit al foc de Vilaverd, que ha cremat 39 hectàrees

A primera hora del matí s'incorporaran al foc dos avions de vigilància i atac

Ara
1 min
Imatge aèria dels dos focus de l'incendi. / ACN

BarcelonaUna quinzena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la nit a l'incendi de Vilaverd (Conca de Barberà), que es manté en fase de control. El cos d'Agents Rurals ha informat que la superfície cremada és de 39 hectàrees principalment de bosc. Segons els Bombers, les flames ja han deixat de cremar de manera que la feina dels mitjans terrestres se centra en sufocar qualsevol punt calent, tot vigilant el perímetre per evitar qualsevol possible revifalla. Aquest divendres a primera hora s'incorporaran al servei dos avions de vigilància i atac (AVA) carregats d'aigua per acabar d'assegurar la feina feta durant la nit.

El foc d'aquest dijous és un focus secundari que s'ha originat fora de la zona controlada dimecres i que ha reprès atiat pel vent i la temperatura. L'incendi s'ha declarat a uns 100 metres del perímetre del foc de dimecres.

El nou focus s'ha declarat entre les carreteres C-240a i TV-7042, a la zona del Pla d'en Viver. El foc ha obligat a tallar la TV-7042 en sentit oest, al terme municipal de Montblanc, que ja s'ha reobert.

A més, els Mossos d'Esquadra han desallotjat preventivament 60 persones de les masies que hi ha a prop del foc que han pogut tornar a les seves cases un cop el foc ha entrat en fase de control

La Direcció General de Protecció Civil desactivarà a la mitjanit la prealerta del pla Infocat per risc d'incendi a 8 comarques de la Catalunya Central, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre. Aquestes comarques són l'Anoia, Segarra, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Ebre.

stats