SEGURETAT
Societat 14/07/2012

Els controls policials fan baixar un 19% els furts al metro

Ara
2 min
Els controls policials fan baixar un 19%  els furts al metro

BARCELONA.Un any després de la posada en marxa del dispositiu policial conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana al metro per fer front als carteristes, les xifres n'avalen la continuïtat, segons l'Ajuntament de Barcelona. En aquest període, s'ha registrat una reducció del 19% dels furts que tenen lloc al suburbà. Aquest dispositiu es coneix amb el nom de Xarxa i ha suposat la baixada de la Guàrdia Urbana per patrullar al metro com si fos un carrer més de la ciutat. En concret, durant el primer any del seu funcionament, la policia ha tingut constància de 5.241 fets delictius menys que en el mateix període de l'any passat. Aquesta xifra situa en 60 el nombres de delictes (denunciats) que es produeixen diàriament al metro, la majoria dels quals són furts.

L'intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, destacava ahir l'efecte dissuasiu que té la presència d'agents uniformats, que treballen conjuntament amb agents de paisà, a l'hora de justificar aquest descens de delinqüència. Tot i que no hi ha una xifra exacta de quants delictes es cometen al metro perquè molts no es denuncien, Reyner assegura que "si baixen les intervencions policials és perquè n'hi ha menys" i explica que alguns grups de carteristes "ja no baixen al metro per la presència de la policia". Reyner assegura, a més, que això no ha suposat un increment dels delictes en un altre punt de la ciutat. De fet, en conjunt, els delictes han baixat un 5,6% en un any.

La intensificació dels patrullatges en aquells punts de les instal·lacions del metro on hi ha més aglomeracions ha permès realitzar 1.203 detencions, un 1,52% més que les que es van produir durant el mateix període de l'any anterior. Això suposa que, de mitjana, es detenen cada dia tres persones i se n'imputen sis. El 78% dels detinguts són reincidents.

stats