Societat 15/08/2011

El 33 convidarà a anar a l'' Òpera en texans' a partir de la tardor

L'òpera s'ha fet un espai a la graella de tardor del 33. Ramon Gener, cantant retirat i actualment divulgador del gènere, prepara Òpera en texans , que espera arribar també als que no n'han vist mai cap.

Albert Castellví Roca
2 min
Ramon Gener, amb texans, parlarà d'òpera a l'espai que arribarà al 33 a la tardor. Després d'anys cantant, ara divulga el gènere.

Barcelona.L'òpera no és elitista. Com a punt de partida és simple, però demostrar-ho potser no ho serà tant. Això, però, és el que s'ha proposat Ramon Gener, que prepara un nou programa sobre aquest gènere musical que el 33 té previst estrenar a la tardor. El títol ja ho diu pràcticament tot: Òpera en texans .

Gener sap de què parla. Tot i que la seva formació musical es va iniciar davant d'un piano, aviat va començar a cantar, empès i orientat per la soprano Victòria dels Àngels. Així va convertir-se en cantant d'òpera, una carrera que va desenvolupar durant anys i que finalment va abandonar el 2009. La seva passió per aquest món, però, no va desaparèixer, sinó que es va reconduir cap a la divulgació.

I aquest camí és el que pretén seguir explorant ara a través de la pantalla del 33. Òpera en texans , produït en col·laboració amb Brutal Media, vol arribar, diu la cadena, "als coneixedors del gènere i a aquells que no han trepitjat mai el Liceu", potser perquè "creuen que no estan preparats" per introduir-se en aquest món que, sovint, es relaciona més amb americanes, corbates i vestits llargs que amb una peça de roba tan popular com els texans.

Cada emissió, de 30 minuts de durada, se centrarà en un títol, que tant pot ser d'alguna òpera que soni fins i tot als poc entesos en la matèria - Carmen , El barber de Sevilla, Don Giovanni - com d'altres no tan conegudes - Porgy and Bess , Pagliacci , La dama de piques . L'objectiu del programa, explica Gener, no és resumir l'argument de les òperes ni oferir una lliçó magistral sobre les composicions, sinó "donar les pistes per poder fer surf en una immensa onada de quatre hores de música".

El programa a les xarxes

Més enllà de l'emissió pel 33, Òpera en texans tindrà continuïtat a internet tant a través de la web del programa i del blog i el Facebook personals del conductor -centrats en la divulgació operística- com a Spotify, on es podrà recuperar la música de cada capítol.

stats