Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

El 15-M convoca cassolades durant 3 dies contra el Banc Central Europeu

La convocatòria, difosa avui mitjançant les xarxes socials, crida a sortir "al balcó, a la finestra o a les places dels barris" a les 21.00 hores d'avui, demà i divendres

El moviment del 15-M ha convocat cassolades des d'avui i fins divendres que ve per expressar el rebuig al Banc Central Europeu i contra "l'estat d'excepció en què Barcelona es veu sumida per la celebració d'aquesta cimera". Barcelona acull des d'avui la reunió del consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) entre fortes mesures de seguretat, amb un total de 8.000 agents vetllant pel bon desenvolupament d'una trobada que s'inicia aquesta nit amb un sopar oficial al Palau de la Generalitat.

La convocatòria, difosa avui per totes les xarxes socials d'internet, crida a sortir "al balcó, a la finestra o a les places dels barris" a les 21.00 hores "per mostrar sorollosament la nostra indignació en repulsa al Banc Central Europeu". El moviment demana que durant tres dies, avui, demà i demà passat, els ciutadans facin sonar qualsevol instrument metàl·lic, preferentment cassoles, durant 15 minuts.

La proposta de convocar les tres  cassolades va sorgir en l'última assemblea de coordinació del moviment i ha estat assumida per les assemblees dels barris de Barcelona. El moviment ha editat un cartell de rebuig a la reunió a Barcelona del Banc Central Europeu en el qual es llegeix: "Tant ens fa. 3-M cimera BCE. Feu el que feu, acabarem amb vosaltres". El 15-M també anima a penjar a balcons i finestres aquests cartells perquè "es visualitzi" el rebuig a la reunió del BCE.

Més continguts de