Publicitat
Publicitat

Els cooperants alliberats ja són a Madrid

L'avió procedent de Burkina Faso ha arribat a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid, poc abans de les vuit del vespre

Els cooperants Ainhoa Fernández i Enric Gonyalons han arribat aquest dijous a Madrid, somrients i en bon estat de salut, després de posar fi al malson viscut durant gairebé nou mesos de segrest al nord de Mali a mans d'un grup islamista radical. L'avió que els ha portat des de Burkina Faso ha aterrat poc abans de les vuit del vespre a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), on els esperaven els seus familiars i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Després baixar les escaletes de l'avió amb gest d'emoció i caminar uns metres, Fernández  i Gonyalons s'han abraçat als seus familiars al costat de la pista d'aterratge. La rebuda ha sigut quasi en la intimitat i només s'ha permès que una càmera de televisió i un fotògraf registressin la benvinguda.

Al costat de Sáenz de Santamaría, que ja havia parlat per telèfon aquest matí amb els dos cooperants, hi havia el secretari d'estat d'Afers Exteriors, Gonzalo de Benito.

En la seva primera aparició en públic, a Burkina Faso abans de pujar a l'avió, els tres cooperants es van mostrar feliços i amb bon aspecte físic, tot i que Gonyalons coixejava lleugerament d'una cama a causa d'una ferida.
Van estar acompanyats per dos mediadors burkinesos que van participar en el seu alliberament, així com per agents dels serveis d'intel·ligència d'Espanya i Itàlia i per l'equip mèdic.

"Dono les gràcies al govern de Burkina Faso per l'alliberament", ha dit Gonyalons, que ha refusat fer comentaris sobre les condicions de vida durant el segrest a mans del grup salafista Moviment d'Unitat per a la Jihad a l'Àfrica de l'Oest (Muyao).

Un dels intermediaris, el general Gilbert Diendéré, assessor de seguretat del president de Burkina Faso, Blaise Compaoré, s'ha limitat a dir que les dues dones havien estat juntes durant els últims cinc mesos, mentre que l'altre ostatge havia estat aïllat.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de