Publicitat
Publicitat

Els cooperants alliberats volen cap a l'Estat

La previsió és que la italiana Rossella Urru voli cap a Itàlia també al llarg del dia d'avui

Els dos cooperants espanyols alliberats aquest dimecres, Enric Gonyolans i Ainhoa Fernández de Rincón, ja volen de tornada cap a Espanya des de Burkina Faso, segons han informat fonts del ministeri d'Assumptes Exteriors. El president de l'ONG Mundubat, Iñaki Markiegi, de la qual forma part Enric Gonyalons, ja havia informat anteriorment que tots tres cooperants (els dos espanyols i l'italiana Rossella Urru) ja es trobaven aquest matí en "un lloc segur" a Burkina Faso i que s'esperava que poguessin viatjar cap a Espanya i Itàlia al llarg del dia d'avui.

Enric Gonyalons
de Mundubat–, Ainhoa Fernández de Rincón i Rossella Urru van ser alliberats dimecres, després de gairebé nou mesos de segrest. Van ser capturats el 22 d'octubre als campaments sahrauis de Tindouf (Algèria) i traslladats suposadament al nord de Mali pel grup salafista Moviment d'Unitat per la  Jihad a l'Àfrica de l'Oest (MUYAO), una escissió d'Al-Qaida per al Magreb Islàmic (AQMI).

En una roda de premsa celebrada a Bilbao, Markiegi ha mostrat la seva alegria per l'alliberament dels cooperants i ha explicat que ha pogut parlar amb la família d'Enric Gonyalons, que li ha confirmat que havien mantingut una breu conversa amb ell, que estava en un "lloc segur" de Burkina Faso i que estava "bé".

Ha explicat que encara és "molt aviat" per saber com es realitzarà la tornada dels cooperants, ja que hauran de passar una sèrie de revisions mèdiques, que desitja que siguin ràpides. També ha indicat que espera que al llarg del dia d'avui els cooperants puguin viatjar a Madrid, on des d'ahir hi ha la família de Gonyalons, i a Roma.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de