Infraestructures
Societat 16/03/2011

Blanco assegura que el Corredor Mediterrani entre Figueres i Almeria serà realitat el 2020

El ministre calcula que la inversió necessaria superarà els 51.000 milions d'euros. Es cobrirà un trajecte de 1.300 quilòmetres

Carles Arbolí
1 min

BarcelonaEl ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat aquesta tarda que el Corredor Mediterrani ferroviari entre Figueres i Almeria estarà plenament operatiu l'any 2020. Aquesta infraestructura connectarà Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia a través d'un eix ferroviari d'alta velocitat per a passatgers i un altre eix d'ample mixt per a mercaderies. El projecte suposarà una inversió de més de 51.300 milions d'euros i està previst que a partir del 2020 es continuï avançant per tal d'unir Almeria amb Algesires per tenir un total de 1.300 quilòmetres coberts.

Blanco ha presentat l'estudi tècnic del Corredor Ferroviari Mediterrani en un acte en què ha participat el president de la Generalitat, Artur Mas, el de la regió de Múrcia, Ramon Luis Valcárcel i representants d'Andalusia i València. El ministre de Foment ha posat alguns exemples de la durada dels trajectes en un futur. Si avui en dia per anar de Barcelona a València es triga 3 hores, al 2020 el temps es reduirà fins a una hora i 50 minuts. En el cas de Barcelona-Almeria que actualment suposa 12 hores i 30 minuts, al 2020 serà de 4 hores i 15 minuts.

El Corredor Mediterrani és una de les infraestructures més reclamades per l'empresariat mediterrani i d'aquí a unes setmanes la Comissió Europea decidirà si inclou o no aquest corredor com a projecte prioritari dins de les infraestructures del transport, cosa que suposaria -entre d'altres- la possibilitat d'accedir al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al seu finançament.

stats