SOCIETAT
Societat 28/09/2011

Blanco alimenta la confusió i pacta amb França la connexió ferroviària del Corredor Central

Foment nega que aquest acord discrimini el Corredor Mediterrani. El conseller de Territori, Lluís Recoder, ha demanat explicacions al Ministre de Foment, que també li ha desmentit que el pacte entre els dos països vaig en contra de l'eix ferroviari pel litoral

Carles Arbolí
1 min

BarcelonaUna declaració conjunta dels governs espanyol i francès ha encés totes les alarmes sobre el futur del Corredor Mediterrani Ferroviari. En el text de la declaració, els dos països expliciten el seu suport a l'eix que ha de connectar Espanya i França pel centre dels Pirineus –entre Canfranc i Pau-, però en canvi no fan cap esment explícit al traçat mediterrani. Aquesta ambigüitat ha provocat que el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, hagi demanat explicacions per via telefònica al ministre de Foment, José Blanco, que ha desmentit a Recoder que Espanya i França es decantin pel Corredor Central abans que el Mediterrani.

Un portaveu del Ministeri de Foment també ha desmentit oficialment que l'acord entre els dos països vagi en contra de l'Eix Mediterrani i ha qualificat de "barbaritat" que s'interpreti que el govern espanyol vulgui prioritzar el traçat pel centre per davant del Corredor pel Mediterrani.

Tot i això, un especialista com el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), Germà Bel, ha expressat el seu "desconcert" pel contingut de la declaració conjunta entre Espanya i França. L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, interpreta que tot plegat podria ser un moviment electoralista del PSOE per captar vots a Aragó.

Un portaveu del Ministeri de Foment també ha desmentit que aquest acord entre els dos països vagi en contra de l'Eix Mediterrani, sinó que és complementari.

stats