SOCIETAT
Societat 17/10/2011

Blanco prepara una 'festa' a Barcelona per celebrar la decisió del Corredor Mediterrani

El gest del ministre de convocar a la societat civil catalana per dimecres a la tarda a la Llotja de Mar s'interpreta com un aval al projecte, encara que es desconeix el traçat definitiu

Carles Arbolí
1 min

BarcelonaEl ministre de Foment, José Blanco, ha donat ordres d'organitzar aquest dimecres a Barcelona un acte amb la societat civil per, suposadament, celebrar la inclusió del Corredor Mediterrani a la xarxa de projectes prioritaris de la Comissió Europea. La decisió definitiva s'ha de fer pública dimecres al migdia a Brusel·les per part de l'eurocomissari de Transports i vicepresident de la Comissió Europea, Siim Kallas, tot i que el gest de Blanco ja es pot interpretar com un sí europeu al Corredor Mediterrani.

Tot i això, es desconeix si el traçat escollit serà el que connnecta Algesires i Barcelona pel litoral, que és el que demana Catalunya, o bé s'optarà per un model híbrid que, des d'Algesires, connectarà amb Madrid i d'allà a Barcelona amb una antena fins a València.

L'acte que està preparant Foment a Barcelona es farà a la Llotja de Mar i compta amb el suport de la Cambra de Comerç. Blanco ja s'ha mostrat públicament en diverses ocasions plenament convençut que el Corredor Mediterrani serà al llistat d'eixos prioritaris a partir d'aquest 19 d'octubre en què culminen mesos de negociacions per situar el corredor al mapa.

stats