MEDI AMBIENT
Societat 21/05/2012

Per què no hem protegit el litoral

La llei de costes aprovada el 1988 no ha estat suficient per evitar la degradació del litoral. Però tampoc és clar que la nova llei que vol impulsar ara el govern central ho aconsegueixi

Albert Punsola
1 min

BarcelonaEl projecte d'una nova llei de costes arribarà al Congrés de Diputats amb tota probabilitat abans de l'estiu. La nova normativa vol clarificar què és i què no és domini públic marítimo-terrestre i acabar amb les situacions ambigües però els grups ecologistes no se'n fien.

Durant aquests 24 anys la llei de costes no ha desplegat plenament tot el seu potencial. En la majoria dels casos perquè la degradació del litoral el 1988 ja era irreversible i en altres perquè les seves normes no han pogut impedir els abusos urbanístics.

I en la nova llei hi ha una voluntat de mantenir bona part de l'ocupació del litoral ja consolidada. Segons Josep Maria Aguirre, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona, pot suposar un retrocés en la protecció de la costa ja que permet edificar en espais on ara no és viable. Aguirre també diu que "Catalunya hauria d'aprovar la seva pròpia llei de costes".

Pots llegir el reportatge a l'ARA PREMIUM.

stats