Societat 19/01/2012

La jove que era amb el capità del 'Concordia' reapareix en una entrevista en una televisió de Moldàvia

Els equips de rescat la donaven per desapareguda i la buscaven dins el vaixell enfonsat. Dominika Cermortan diu que treballava al creuer de traductora i ha defensat la feina del comandant. Aquest dijous al matí s'han reprès les tasques de rescat

Ara
2 min

BarcelonaLa dona de 25 anys que estava amb el capità del Costa Concordia en el moment de la tragèdia a la costa de la Toscana està sana i estàlvia. La jove, de nacionalitat moldava, ha reaparegut i ha explicat el seu testimoni en una televisió del seu país. Fins a la seva aparició pública, els equips de rescat l'havien inclòs a la llista de persones desaparegudes.

Segons informa Il Corriere della Sera, la dona hauria estat amb el capità Francesco Schettino en el moment de l'impacte contra les roques a l'illa de Giglio. Diversos testimonis asseguren que el comandant i aquesta noia estaven junts en el moment de la tragèdia.

En l'entrevista a la televisió Journal TV, Dominika Cermortan assegura que treballava al creuer com a traductora, tot i que era de vacances. Per això era al pont de comandament amb la resta d'oficials del creuer.

En l'entrevista, la noia ha defensat la feina del capità i ha dit que "ha salvat milers de vides". "Crec que ha fet un treball extraordinari, tota la tripulació és solidària amb ell i pensa que ha salvat més de 3.000 persones", ha afegit.

Dominika va aconseguir arribar a un bot de salvament i, segons ha dit, va ajudar a altres persones. "Em felicito per haver salvat gent", ha dit.

La fiscalia de Grosseto sospita que el capità estava "distret" amb la jove, i que això va provocar el naufragi. De moment, ja ha dit que necessita interrogar la jove moldava per fer la pel·lícula dels fets. A més, vol saber en qualitat de què viatjava en el creuer, ja que no apareix ni en les llistes de passatgers ni en les de la tripulació.

Ja ha passat el temps suficient perquè el test d'alcohol a Schettino sigui efectiu, però quan la van sotmetre a les proves toxicològiques, va afirmar: "No fumo, no bec, no em drogo".

Aquest dijous els submarinistes han reprès les tasques de recerca de la vintena de desapareguts després que dimecres s'aturessin pels moviments que hi havia al vaixell per la seva inestabilitat.

stats