SOCIETAT
Societat 16/01/2012

Ja són sis els morts en el naufragi del creuer Costa Concordia

No se sap la seva identitat. Encara hi ha catorze persones desaparegudes

Ara
2 min

BarcelonaEls serveis de rescat han trobat poc abans de l'alba d'aquest dilluns el cos d'un passatger que viatjava a bord del creuer Costa Concordia, accidentat divendres passat davant la costa de la Toscana, a Itàlia. Ja són sis les persones que han perdut la vida al naufragi, entre elles el mallorquí Guillem Gual, de 68 anys. N'hi ha 16 de desaparegudes i una seixantena més van resultar ferides.

El vaixell duia més de 4.200 persones a bord en el moment de l'accident. Tres persones, una matrimoni coreà de lluna de mel i un membre de la tripulació, han estat rescatats aquest diumenge, i els submarinistes de la policia també han recuperat els cossos de dues persones grans que encara duien les armilles salvavides. La sisena víctima, un home, ha estat trobat just abans de l'alba aquest dilluns, segons la televisió italiana, informa Reuters.

Nou passatgers, un d'ells un nen, segons els mitjans italians, i cinc membres de la tripulació són les persones que encara estan desaparegudes.

El capità del Costa Concordia, un creuer de 114.500 tones, va ser arrestat el dissabte acusat d'homicidi involuntari i d'abandonar el vaixell abans que en sortissin tots els passatgers i la tripulació.

Els patrons de Francesco Schettino, Costa Crociere, han dit aquest diumenge en una declaració que el capità del vaixell semblava haver comès "errors seriosos de judici" i havia dut el vaixell massa a prop de la costa, on va xocar amb una roca que va fer un gran forat al casc.

El desastre va tenir lloc quan el vaixell va picar amb una roca mentre se servia el sopar del divendres, provocant escenes de pànic que segons testimonis recordaven a les de la pel·lícula 'Titanic', amb centenars de passatgers disputant-se els bots salvavides i alguns saltant a l'aigua gelada.

Alguns passatgers han dit que hi va haver demores inexplicables en l'organització de l'evacuació, i que això va comportar el caos.

L'enorme casc del vaixell, de 290 metres de llargada, mig submergit i tombat de costat, s'alça encara sobre el petit port de Giglio, una illa en una reserva marítima natural davant la costa de la Toscana.

Malgrat l'esvoranc, els experts asseguren que els dipòsits de combustible del vaixell no han resultat afectats, fet que minimitza el perill d'un vessament a les aigües.

Paolo Tronca, bombers local, ha assegurat que la recerca dels encara desapareguts es farà "24 hores al dia durant el temps que faci falta".

Els investigadors treballen amb les evidències recollides pels dispositius equivalents a les caixes negres dels avions per establir la seqüència precisa d'esdeveniments que va causar el desastre, que va tenir lloc enmig d'un mar calmat i sense fenòmens meteorològics adversos.

stats