Què fa un cotxe de la policia local de Sant Vicenç dels Horts cap per avall al mig de Collserola?

La foto del cotxe policial bolcat que ha circulat per les xarxes socials del Baix Llobregat ha fet córrer la imaginació de més d'un, però l'explicació no amaga cap misteri

Què fa un cotxe de la policia local de Sant Vicenç dels Horts amb les rodes enlaire? I què fa, a més, fora del seu terme municipal, en concret, a Molins de Rei, i al bell mig de la serra de Collserola? El més fàcil és pensar que el vehicle, conduït per un agent, perseguia uns lladres a tota velocitat i ha tingut un accident de trànsit en circular, fora de la seva demarcació, per una carretera estreta i amb molts revolts. Res més lluny de la realitat.

El perquè és més prosaic. El cotxe no el conduïa ningú i no anava darrere de delinqüents, al contrari, estava sent remolcat per una grua, el conductor de la qual anava molt perdut. En una pujada amb un fort pendent, i després d’un sotrac, el vehicle policial es va desenganxar de la grua i va rodar marxa enrere carrer avall fins que va topar amb un marge i va quedar cap per avall. Per sort, ningú va prendre mal, i tot va quedar en un ensurt. Cas resolt.

Els fets van passar ahir, dilluns, cap a les 5 de la tarda. El conductor de la grua municipal de Sant Vicenç dels Horts va rebre l’encàrrec de portar el cotxe policial, que estava avariat, a un taller de reparació de Molins de Rei, perquè així està estipulat en el contracte de lloguer d’aquest vehicle, segons han indicat des de l’Ajuntament vicentí. El taller està situat al carrer Llobregat, al polígon El Pla, de Molins de Rei, a 3 quilòmetres –7 minuts en cotxe– de la seu de la policia local de Sant Vicenç dels Horts. Per no perdre’s, el conductor va posar l’adreça al GPS de la grua, però la tecnologia el va enviar al mig de Collserola, a més de 20 minuts del punt de partida i circulant per una carretera molt revirada.

Va ser precisament quan va accelerar per enfilar una forta pujada, després de superar el restaurant Can Castellví de la Rierada, que el conductor no va veure una banda rugosa per fer disminuir la velocitat. El sotrac va fer desprendre el cotxe que arrossegava la grua i que estava mal subjectat i, totalment descontrolat, va circular de cul una vintena de metres, fins que a l’altura del número 5 del carrer del Pont va topar amb un talús del carrer, les rodes s’hi van enfilar i va quedar totalment capgirat.

Va caldre regular el trànsit durant una estona, i gràcies a la intervenció de membres de l’ Agrupació de Defensa Forestal Puigmadrona-Olorda el cotxe es va poder redreçar. La mateixa grua que l’havia portat fins allà se’l va endur. No sabem si cap al taller del carrer Llobregat o cap a una empresa de desballestaments de vehicles.