Societat 21/11/2013

Els cotxes actuals no caben a les places dels aparcaments subterranis

El RACC ha participat en una estudi europeu que ha conclòs que els ajuntaments han de canviar les ordenances per fer les places d'aparcament de 2,5 metres d'amplada. A Barcelona són de 2,2 metres

A. Solé
1 min
L'amplada dels cotxes comparada amb l'amplada de les places d'aparcament

BarcelonaUn estudi europeu ha conclòs que les places dels aparcaments subterranis s'han quedat petites mentre que l'amplada dels cotxes ha anat augmentant. A Barcelona l'ordenança diu que l'amplada ha de ser de 2,2 metres, i l'estudi demana que han de ser de 2,5 (i una llargada de 5 metres).

El RACC ha participat en l'estudi, junt amb 18 clubs de l'automòbil europeu més, que formen part del consorci Eurotest. Han analitzat els quatre aparcaments principals de 15 ciutats europees. Dels quatre de Barcelona (Francesc Cambó, Plaça Catalunya, Moll de la Fusta i El Born), cap ha rebut la màxima puntuació, però tampoc la pitjor.

La proposta concreta que fa el RACC a l'ajuntament de Barcelona és que modifiqui les seves ordenances perquè els nous aparcaments, i els que renovin la concessió, estiguin obligats a fer places de 2,5 metres, i guardar-ne un percentatge de 3 metres per a famílies amb nens petits.

stats