Societat 05/10/2011

Els cotxes de combustió continuaran sent la primera opció de compra

Només un 27,1% dels conductors veuen probable que el seu proper vehicle sigui elèctric

Ara
1 min

BarcelonaEls cotxes amb motor de combustió seguiran sent la primera opció de compra entre els conductors de l'Estat, seguns un estudi del RACC presentat avui. Un 52,5% dels enquestats estan convençuts que el seu proper vehicle serà de combustió, mentre que els qui dubten i els qui tenen clar que optaran per una altra opció són clara minoria. Els cotxes híbrids superen els elèctrics en intenció de compra. Són només un 27,1% dels conductors els qui veuen probable que el seu proper cotxe sigui elèctric.

Més enllà de les enquestes, les xifres de vendes de vehicles elèctrics en el que va d'any estan molt per sota de les previsions del ministeri d'Indústria. Fins a l'agost, s'han matriculat 738 cotxes, dels quals 213 són turismes. Es preveia que se'n vendrien un total de 20.000 al llarg d'aquest 2011. El Pla Integral d'Impuls al Vehicle Elèctric 2011-2014, amb 72 milions d'euros per finançar la compra d'aquests vehicles, no està tenint els resultats desitjats.

El desconeixement es perfila com la principal causa d'aquestes xifres. Un 66,2% dels catalans asseguren que han sentit parlar dels vehicles elèctrics però que no saben què són. Entre els que hi estan més familiaritzats, els inconvenients del cotxe elèctric més citats pels conductors són la dificultat d'accés a les estacions de càrrega, el preu i la durada de les bateries.

stats