Societat 19/01/2021

Espanya té les mesures més relaxades d'Europa

La majoria de països augmenten la intensitat de les limitacions al mateix ritme que creixen els contagis

Quim Aranda
2 min
Europa manté i en alguns casos endureix encara més les restriccions

LondresLa diversitat de respostes a la pandèmia al llarg del continent europeu continua sent tant diversa com ho és l'índex de contagis. Hi ha, però, algunes constants. Mentre que Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Irlanda o el Regne Unit en el seu conjunt encara mantenen unes restriccions molt dures, Espanya és, amb tota la diversitat de l'estat autonòmic, el país amb mesures més relaxades. A continuació, fem un repàs de les més destacades en els països esmentats.

França

El toc de queda s'ha endurit des del 16 de gener i s'ha ampliat, de les 20 h ha passat a ser a les 18 h. Bars, restaurants, cinemes, teatres i estacions d'esquí, per exemple, continuen tancats.

Alemanya

Des que va introduir un nou confinament, el 16 de desembre, la corba de casos ha baixat dels més de 30.000 als poc més de 9.000 de les últimes 24 hores. Manté

Itàlia

Es manté un toc de queda nacional de 22 a 5 h. Fins al 15 de febrer els desplaçaments entre les 20 regions està prohibit i l’ús de la mascareta és obligatori en públic, tant en espais interiors com exteriors, també a tot el país.

Irlanda

Irlanda va tornar a un confinament domiciliari a finals de desembre, després de relaxar les regles de viatge durant el Nadal.

Portugal

En confinament des del 15 de gener per primer cop des del maig, tres dies després el govern d'António Costa ha revisat i endurit encara més les mesures, davant un nivell de contagis mai vist fins ara. Entre altres restriccions, e

Regne Unit

El país comença a controlar moderadament els nous casos, havent baixat en les últimes 24 hores a 33.355 dels 37.535 anteriors. Amb tot, els hospitals estan molts pressionats i la factura en vides humanes de contagis entre Nadal i Cap d'Any, quan van arribar a superar de mitjana els 55.000 diaris, continua sent elevadíssima. Els 1.610 registrats dilluns és, fins ara, la dada més alta i confirma la ràtio de mortalitat també més alta del món. El confinament continua, amb escoles tancades, tota l'activitat comercial no essencial també tancada, i gimnasos, teatres i cinemes tancats. Escòcia ha anunciat aquest dimarts que perllonga el tancament de les escoles com a mínim fins a mitjans de febrer. A la resta del país no es preveu cap alleugeriment de la situació en el millor dels casos fins a la tercera setmana de febrer.

stats