Un crim masclista a les Canàries eleva a dues les víctimes mortals durant l'estat d'alarma

Una dona de 78 anys ha sigut assassinada pel seu marit, que ho ha reconegut davant la policia

Un crim masclista aquest matí a les illes Canàries ha elevat a dues les víctimes mortals a Espanya des que es va decretar l'estat d'alarma pel covid-19. Un dona de 78 anys ha sigut assassinada pel seu marit, de 62, a Las Palmas de Gran Canaria. El crim ha tingut lloc a casa seva i l'home ho ha reconegut davant la policia, segons ha informat la delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, a Twitter. Quan els equips d'emergències han arribat a l'habitatge, la dona ja era morta. Amb aquest nou crim, ja són 18 les dones que han sigut assassinades per la seva parella o exparella aquest any a Espanya, i 1.051 des del 2003, quan va començar el recompte.

L'altre crim masclista durant el confinament per l'estat d'alarma va passar fa dues setmanes, el 20 de març, a la localitat valenciana d'Almassora. Una dona de 35 anys va ser assassinada per la seva parella, que va confessar els fets. El crim va tenir lloc al domicili familiar, situat a la zona costanera del municipi, davant dels dos fills menors d'edat. Hores després l'home es va lliurar a la Guàrdia Civil i va reconèixer l'assassinat. En aquest cas no constava cap denúncia ni antecedents de violència de gènere. La dona assassinada aquest matí a les Canàries havia presentat dues denúncies per violència de gènere, tot i que no va voler continuar amb el procés judicial.

Un home mata la seva parella davant dels dos fills a Almassora

L'aïllament amb el confinament pel coronavirus desprotegeix les víctimes que pateixen violència domèstica. La policia sospita que aquesta situació pot fer disparar l'anomenada xifra negra, és a dir, la desconeguda pels cossos de seguretat. Per això els Mossos d'Esquadra demanen tant a les famílies com als veïns que avisin i denunciïn aquest tipus de casos, que ara poden quedar més amagats.

Quan la pandèmia t'obliga a conviure amb el teu botxí