LA CREATIVITAT S'IMPOSA

Els artistes afronten els mals moments amb una dosi extra d'imaginació

Crisi, quina crisi?

La crisi també pot ser una musa que inspira. Ho expliquem en el primer número del diari ARA

La crisi que estem vivint també es pot interpretar com una oportunitat. Ho creu el diari ARA i també els creadors de diferents disciplines (dramaturgs, escriptors, pintors i cineastes), que opten per emetre un missatge esperançador, un discurs per emergir de la negritud. En les situacions d'adversitat, s'imposa la imaginació i apareix la creativitat. Aquest és el punt de vista d'Empar Moliner, Mar Coll, Jordi Casanovas, Carme Portaceli, Agustí Villaronga i Carles Sanjosé. Aquestes són algunes de les seves opinions.


Jordi Casanovas: “Les obres que han passat a la història són les que han sabut resoldre les limitacions a partir d'idees simples. Estic convençut que ara apareixeran més creadors que sabran fer coses ben fetes amb pocs mitjans”.


Carme Portaceli: “Aquest és un país complicat. Ens costa no ser pessimistes, però ningú ens ajuda a no ser-ho. En qualsevol cas, a mi la crisi no em bloqueja”.


Carles Sanjosé: “A mi, a l'hora de crear, em condiciona la meva situació personal. I, amb la crisi, tinc ganes de fer cançons més animades”.


Agustí Villaronga: “Hem d'intentar, en cada moment, entendre on és el món. I això es pot fer amb un positivisme extraordinari. La negativitat no hauria d'existir”.


Empar Moliner: “Amb crisi o sense, hem d'intentar fer les coses bé. Per exemple, hem d'aconseguir que ens tradueixin els llibres que fem”.


Mar Coll: “U na situació difícil que canvia i trasbalsa el que està establert genera un repte i un esforç extraordinari de perseverança, d'imaginació i d'adaptabilitat, que es pot traduir en moviments o obres molt brillants”.

Més continguts de