Foment del Treball demanda la Intersindical-CSC per la vaga del 8-N

La patronal acusa el sindicat d'haver fet una aturada política

La patronal Foment del Treball ha presentat una demana contra la Intersindical-CSC en contra de la vaga del 8 de novembre. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la petició, i la vista se celebrarà el 28 de febrer. Segons la Intersindical, la demanda és un "greu atac al dret dels treballadors i treballadores". La denúncia consta de diferents punts de vista, que el sindicat ha presentat en una roda de premsa aquest divendres al matí. 

D'una banda, la demanda fa referència als terminis en els quals es va presentar la vaga, que es considera que no van ser els oportuns. De l'altra, parla de la legitimitat de ser un sindicat petit: "Segons el seu entendre només poden convocar una vaga general sindicats grans com la UGT o CCOO", ha criticat el secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló. Finalment, la demana posa l'accent en el fet que l'aturada del 8 de novembre era en realitat una vaga política i no laboral: "El que està fent Foment en presentar la demanda és fer política. Ara giren la truita i ens acusen de fer una vaga política a nosaltres", ha aclarit l'advocat de la Intersindical, Màrius Lleixà.

Davant d'aquest "atac", la Intersindical demana una rectificació pública dels seus dirigents. Ha descrit l'objectiu de la demanda com el de "voler la mort civil i social de la Intersindical", perquè la demanada els reclama 100.000 euros per danys i prejudicis -xifra que podria augmentar durant la vista judicial. 

La demanda va ser presentada el 21 de desembre del 2017 a la sala social del TSJC, però la notificació els va arribar fa una setmana. El jutjat l'ha admès a tràmit i la vista se celebrarà el 28 de febrer.

El 7 de novembre Foment del Treball va demanar mesures cautelars en contra de la convocatòria de vaga, però la sala social del TSJC va desestimar la petició i la vaga es va poder fer de manera legal. Per això la Intersindical-CSC veu aquesta demanada com un "segon atac" i com una "estratègia per crear incertesa, por i inseguretat".