Societat 14/02/2012

La cuina catalana vol ser Patrimoni de la Humanitat

El president de la Generalitat dóna suport a la campanya i assegura que la "cuina no pot ser menys que els castells", que van aconseguir aquesta distinció el 2010

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest dimarts l'acte de presentació de la candidatura de la cuina catalana a Patrimoni de la Humanitat. Mas ha destacat que aquesta distinció seria "un reconeixement d'una realitat molt sòlida, que és producte de la feina de molta gent i que prové d'una tradició de segles".

El president ha dit que "la cuina catalana no ha de ser menys que els castells", que van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2010. "A l'igual que els castells, la cuina catalana ha arribat molt a dalt, té fortes arrels i és fruit d'una feina en equip", ha subratllat.

Pepa Aymemí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, ha explicat que la campanya tindrà el tret de sortida oficial el proper 19 de març amb un acte a la plaça Sant Jaume. Començarà així un any de feina durant el qual es duran a terme tasques de recerca i recopilació de la documentació històrica de la cuina catalana des del segle XIV, i a més es farà la sensibilització de la campanya, amb accions i iniciatives per tot el territori.

Aymemí ha destacat que es necessita "l'empenta de tots els catalans per aconseguir el nostre objectiu". L'organització presentarà la candidatura a la Unesco a principis de 2013, després de tot aquest any de feina.

El president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, també ha estat present a l'acte per donar suport a la iniciativa i ha dit que "cal aconseguir que la cuina catalana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat perquè és una gran cuina", i ha reiterat que "som un país petit amb una enorme tradició gastronòmica molt respectada arreu del món i per això cal fer aquest pas".

stats