El Curiosity, a Mart: I ara, quin camí agafem?

Els científics de la NASA estudien diferents recorreguts, amb la intenció d'evitar nous danys a les rodes del robot

El totterreny Curiosity de la NASA ha començat a inspeccionar els possibles camins a seguir per tal d'arribar a la muntanya Sharp. Es tracta de trobar un recorregut "una mica més suau que l'anterior", amb la intenció d'evitar nous danys a les rodes del robot. A través d'una fotografia enviada per l'aparell, l'equip de la missió ha de decidir ara quin és el camí correcte per tal que el Curiosity pateixi menys danys.

Segons ha explicat l'agència espacial nord-americana, la nova travessia del Curiosity avança cap al sud-oest del planeta, una zona on s'han trobat evidències de condicions favorables per a la vida microbiana. D'aquesta manera, els científics esperen afegir més èxits científics a la missió.

De moment, el Curiosity es manté aturat en una duna, coneguda com a Dingo Gap, d'un metre d'alçada. Des d'aquest petit promontori el robot ha elaborat una fotografia del seu nou camí. Si la resposta dels experts és afirmativa, només haurà de travessar el cúmul de sorra per començar la seva nova aventura.

El totterreny de la NASA va començar el seu viatge el passat mes de juliol i, des d'aleshores, ha estat recorrent la superfície marciana mentre els membres de l'equip de control a la Terra han anat examinant els seus instruments per evitar possibles danys. De fet, en aquests mesos, el Curiosity ha patit diversos problemes, que han pogut ser solucionats. Justament, on ha patit més danys és a les rodes.

Amb 5.500 metres, la muntanya Sharp podria tenir dades, entre les seves capes sedimentàries, de milers de milions d'anys d'història geològica, incloent-hi el període de temps en què Mart va ser molt més humit i més càlid que actualment o, el que és el mateix, més acollidor per a l'origen de la vida.

Més continguts de