EDUCACIÓ
Societat 16/09/2012

El curs de les jubilacions a l'escola: "M'han fet plegar i he quedat orfe de la docència"

Els professors jubilats, alguns contra la seva voluntat, són els altres protagonistes de l'inici del curs escolar. El departament d'Ensenyament no ha cobert 1.783 jubilacions

Auri Garcia Morera
1 min
El primer dia de curs els alumnes de l'institut Les Corts de Barcelona mantenien la concentració poc abans d'acabar la seva jornada.

BarcelonaEl curs escolar ha començat, per primer cop, amb menys docents que el curs anterior. Hi ha hagut 1.783 jubilacions que no s'han cobert. Alguns d'aquests docents, els que havien decidit jubilar-se anticipadament i els que ho han fet als 65 anys, afronten la nova situació amb normalitat. D'altres, autoritzats a seguir treballant fins als 70 anys, han vist com a última hora el departament d'Ensenyament els revocava aquest permís i els obligava a jubilar-se, i troben a faltar les aules. Són els altres protagonistes del curs escolar que comença.

Carles Bastons (67 anys): "M'han fet plegar i he quedat orfe de la docència"

Per a Carles Bastons, professor de llengua i literatura castellana de l'Institut Jaume Balmes de Barcelona, la jubilació arriba tres anys abans del previst. L'han fet plegar contra la seva voluntat: "M'han acomiadat, i em sap greu, no per una qüestió econòmica sinó per vocació". Bastons explica com va saber que havia de deixar les aules, malgrat estar autoritzat a continuar treballant fins als 70 anys: "M'ho van comunicar al juny, quan ja havia programat el curs i comptava que seguiria formant els mateixos alumnes, però m'han fet plegar i he quedat orfe de la docència".

Podeu llegir el reportatge complet a l'Ara Premium

stats