LA CRISI DELS COGOMBRES
Societat 01/06/2011

El conseller d'Agricultura denuncia "terrorisme informatiu alimentari" en la crisi dels cogombres

Josep Maria Pelegrí anuncia que es demanaran responsabilitats i indemnitzacions després de reunir-se amb productors hortifructícoles

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha denunciat aquest matí "terrorisme informatiu i alimentari" en referència a les acusacions d'intoxicació en cogombres espanyols llançades pel govern alemany i que han causat pèrdues econòmiques importants als productors hortifructícoles catalans. En aquest sentit, Pelegrí ha demanat responsabilitats a l'Estat germànic i també a la Unió Europea, a qui ha acusat de "passivitat" en tot aquest assumpte.

A més de defensar la qualitat dels productes catalans, Pelegrí ha alertat que estan estudiant reclamar indemitzacions a qui toqui per pal·liar els efectes de la crisi. "Perilla la campanya de fruita", ha alertat el conseller d'Agricultura, que no ha volgut posar una quantitat definitiva al cost que ha suposat als productors l'afer alimentari.

Demà el conseller es reunirà amb la ministra Salgado i també ha avançat que el govern català organitzarà una trobada amb el cos consular per tal de reiterar la confiança en els productes catalans.

stats