Societat 25/04/2012

El bisbe d'Alcalá de Henares publica al seu lloc web cartes privades de persones que han deixat l'homosexualitat

Reig Pla revela el testimoni de persones que han aconseguit "sortir de l'infern" a la web de la diòcesi madrilenya i aprofita per recomanar lectures que asseguren que es pot deixar l'"estil de vida gai"

Efe
3 min
Un bisbe vincula gais i prostitució durant una missa

MadridEl bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, ha rebut "desenes" de testimonis de persones que han abandonat l'"estil de vida gai" i han iniciat "itineraris d'esperança", segons assenyala a la seva pàgina web la diòcesi d'aquesta localitat madrilenya. Reig ha rebut testimonis amb les "experiències de persones que senten, o han sentit, atracció sexual cap al mateix sexe (AMS)", indica la pàgina.

"Només en els últims dies, unes vint persones han enviat les seves experiències. [...] Descriuen els sofriments viscuts durant el temps en què van portar l'anomenat estil de vida 'gai'. També narren el bé que els ha fet iniciar 'itineraris de llibertat i esperança'", explica aquest lloc web.

L'actualització de la web afegeix cartes de persones que han abandonat "l'estil de vida gai" i enllaços a llocs on els usuaris es poden informar sobre homosexualitat. En concret, n'hi ha un que dirigeix els lectors a l'apartat de medicina preventiva de la Universitat de Navarra, que té una secció destinada a l'homosexualitat. Al final d'aquest 'post' també hi ha enllaços a altres entitats que li donen suport. Entre aquestes propostes hi ha un editorial de la Cope, un text de la Unión Católica de Informadores y Periodistas de España o un altre del Fòrum Mundial de les Famílies. També es proposa visitar el web 'Esposiblelaesperanza.com'.

Cent cartes

El mateix Reig assenyala que, fins dimarts, havia rebut fins a cent cartes de persones que han vist "la mà de Déu", i els dóna les gràcies per la seva "valentia". Indica que les seves experiències, "en no admetre refutació ideològica o política, podran ser de gran ajuda per a moltes persones".

"Col·laboreu així a trencar el cercle de silenci respecte a la possibilitat de canvi per a qui ho desitgi lliurement; per això és important de publicar-les i divulgar-les", afegeix el bisbe.

Sobre l'homilia polèmica, recorda que la seva intenció no va ser ofendre ningú, que respecta tothom i acull tothom en el seu cor, però que la missió que li ha atorgat l'Església l'obliga, l'urgeix a "anunciar la veritat continguda en les Sagrades Escriptures, en el catecisme de l'Església catòlica i en la resta del magisteri de l'Església catòlica".

El passat 5 d'abril, en la seva homilia transmesa per TVE, Reig Pla es va dirigir "a aquelles persones que, portades per tantes ideologies, acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana, pensen ja des de nens que tenen atracció cap a les persones del seu mateix sexe i, de vegades, per comprovar-ho, es corrompen i es prostitueixen, o van a clubs d'homes".

"Que la 'Virgencita' l'acompanyi"

Entre els testimonis publicats a la pàgina web figura el d'una dona equatoriana que felicita el bisbe "per la noble tasca que ha emprès a favor de nosaltres, els que hem patit AMS, i dels que encara no saben com sortir d'aquestes tenebres. Si en alguna cosa més pogués ajudar, estaria predisposada a fer-ho amb molta alegria. Déu el beneeixi sempre i que la 'Virgencita' l'acompanyi".

D'altra banda, un home de 29 anys dóna les gràcies a Roig per la valentia que una vegada més demostra davant els mitjans de comunicació, als quals assenyala com el "principal vehicle avui dia per a la confusió de les persones, especialment de les persones més joves". "Estic segur que per a algunes persones que viuen en silenci el patiment del seu AMS, i que no entenen què els passa, les paraules de la seva homilia han estat una petita llavor que s'ha sembrat en el seu cor i que els encoratjarà a buscar una resposta", conclou.

stats