SOCIETAT
Societat 28/02/2012

El nou pla d'abordatge policial contra la violència de gènere comença a implantar-se a Catalunya

Permet millorar les tasques de seguiment de les víctimes a través d'un programa informàtic a tot el territori. La prova pilot a la comissaria de L'Hospitalet ha sigut un èxit

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, ha presentat avui el nou pla d'abordatge policial de la violència masclista i domèstica, que ja s'ha provat a la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat i a finals d'any estarà implantat a tot el territori català.

El pla suposa una millora en el seguiment, protecció i atenció a els víctimes amb l'objectiu de centrar-se més en la persona. Incorpora una nova eina informàtica, que inclou tots els expedients de les víctimes en seguiment i incorpora les dades policials, situació familiar, multirencidències, etc.

A través d'un qüestionari del risc, s'estableix un nivell (alt, mitjà, baix o nul) que determinarà quines eines (seguiment, trucades, visites, acompanyaments, etc.) s'han d'aplicar a cada víctima, i que es podrà consultar des de qualsevol punt de Catalunya.

"Abans, si una víctima era agredida durant el cap de setmana en una altra població, s'havien de fer trucades per conèixer els fets, ara estarà tot inclòs a l'expedient informàtic", explica la cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Cristina Manresa. A la seva regió, el Grup d'Atenció a la Víctima està format per 28 agents, i fan seguiment de 4.900 víctimes.

Aquest pla també es coordina informàticament amb les conselleries de Benestar, Justícia, Salut i Ensenyament, i ho farà en un futur amb els ens locals.

La implantació ha començat per la Regió Policial Metropolitana Sud, Central i de Ponent; seguirà a l'abril per la Nord i Camp de Tarragona; al juliol, per Barcelona i Pirineu Oriental, i, finalment, Girona i Terres de l'Ebre a l'octubre.

stats