La carpa d'atenció per agressions sexuals rep 85 visites la primera nit de La Mercè

La majoria són joves que volen informació sobre els serveis específics on adreçar-se, però una noia ja ha denunciat una situació d'assetjament

En el marc de la campanya ' La Mercè antimasclista', l'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat aquest any, per primer cop, un estand d'informació i atenció a situacions d'assetjament sexista durant les festes de la ciutat. La carpa, que s'ha situat a l'avinguda Maria Cristina, va rebre ahir, en la que va ser la primera nit de funcionament, 85 peticions d'informació, la majoria de noies joves d'entre 15 i 17 anys, i una noia ja va aprofitar l'espai per denunciar que s'havia sentit agredida fa uns dies quan passejava. Es tracta d'una jove de 18 anys que va explicar que està sent assetjada pel seu exnòvio, al qual va deixar fa un any.

Aquest estand busca oferir informació de caire preventiu sobre assetjament sexual i violència masclista a les joves i els joves que s'hi adrecin. Per això, els professionals atenen de manera individualitzada i confidencial les persones que s'hi acosten. Hi treballen educadors i persones especialitzades en l'atenció d'aquest tipus d'agressions i, en funció del cas, s'activen, també, Guàrdia Urbana o Mossos d'Esquadra.

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament, Laura Pérez, ha apuntat aquest divendres que aquest tipus de violència contra les dones "és un tema diari i quotidià", i que per això, s'ha volgut aprofitar l'altaveu de La Mercè per sumar esforços en la lluita contra les agressions sexistes.

En paral·lel a la instal·lació de la carpa hi haurà informadors –identificats amb una armilla– repartint fulletons informatius de la campanya entre el públic dels concerts de la Mercè a la zona de la plaça Espanya, i fruit de la col·laboració amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals i el Gremi de Restauració, el consistori també activa una campanya per difondre missatges de conscienciació en sotacopes. Se'n repartiran 30.000 unitats en diferents locals i es pretén arribar a unes 500.000 persones.

Aquesta campanya arriba pocs dies després que la regidora de la CUP Maria Rovira es decidís a fer una denúncia pública, a través de les pàgines de l'ARA, d'una agressió sexual de la qual va ser víctima aquest mes de setembre als carrers de Barcelona. Després d'aquest testimoni, altres persones, com la consellera de districte de Gràcia Alba Metge (ERC) o la periodista Júlia Brosa, han denunciat també que han estat víctimes d'agressions sexuals.