societat
Societat 23/09/2011

El 53% de les declaracions de renda de Catalunya es van presentar a través d'internet

És el primer cop que la xifra 'online' supera la presencial. L'ús dels serveis electrònics ha suposat un estalvi per a l'administració d'uns 3.100 milions d'euros

Efe
2 min

BarcelonaEl 53% de les declaracions de Renda que s'han tramitat aquest any a Catalunya s'han presentat a través d'internet, un percentatge que supera per primera vegada la meitat de les lliurades, des que l'Administració de l'Estat va posar en marxa aquesta possibilitat a final dels anys 90. La dada l'ha fet pública aquest divendres el director general per a l'impuls de l'administració electrònica del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública, Fernando de Pablo, en una roda de premsa a Barcelona, a la qual també hi ha assistit el subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets.

De Pablo ha presentat la campanya d'informació i divulgació de l'administració electrònica, que desenvolupa des del passat dia 15 de setembre el ministeri a Catalunya amb el lema @administració. Tots els serveis en la teva mà. L'objectiu de la campanya, que es va iniciar a nivell estatal el març passat, és donar un nou impuls a l'ús dels serveis electrònics, que han suposat un estalvi per a l'administració d'uns 3.100 milions d'euros, segons dades facilitades a la roda de premsa.

Actualment, a través d'internet es poden realitzar procediments relacionats amb certificats de vida laboral, naixement, matrimoni i defunció, esborranys de la declaració de la renda o la pensió de jubilació. El director general ha afegit que també es pot demanar la prestació per desocupació, accedir a ofertes de treball, consultar dades del cens electoral o els punts del carnet de conduir, així com la declaració de l'IVA o conèixer i efectuar els tràmits administratius per crear una empresa.

El 2010, més de 1.700.000 ciutadans residents a Catalunya van utilitzar la xarxa per a comunicar-se amb les administracions públiques, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Del total d'aquestes persones que van utilitzar internet en els últims tres mesos, el 44,1% ho va fer per obtenir informació de pàgines web de l'administració, el 23,2% per descarregar formularis oficials i el 17% per enviar formularis ja complimentats.

stats