Una jutge cita a declarar el 'youtuber' que va donar a un sensesostre galetes amb pasta de dents

L'investiga per un delicte contra la integritat moral

Una jutge de Barcelona ha citat a declarar el 13 de març el ' youtuber' de 19 anys que va donar galetes farcides amb pasta de dents a un sensesostre, ho va gravar en vídeo i el va publicar a internet. La Guàrdia Urbana de Barcelona va denunciar els fets i la fiscalia especialitzada en delictes d'odi va personar-se en el cas. El noi, que fa servir el pseudònim ReSet i es diu Kan-Hua Ren, té més d'un milió de seguidors a YouTube i els seus vídeos acumulen uns deu milions de visites cada mes, que li donen rendiment econòmic a través de la publicitat.

La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona investiga el noi per un delicte contra la integritat moral. Els agents municipals van localitzar la víctima al barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets. L'home els va explicar que el jove li va donar un bitllet de 20 euros juntament amb les galetes i que, després de menjar-se-les, es va començar a trobar malament. Mentre parlaven amb ell, va arribar el 'youtuber', que ja havia publicat un parell de vídeos justificant-se.

El noi va explicar als agents que volia demanar perdó a la víctima i redimir-se passant la nit amb ell –portava una motxilla amb un sac de dormir i mantes. Els agents van identificar-lo allà mateix i van denunciar-lo.

La plataforma YoutTube va retirar els vídeos fa una setmana. L' Ajuntament de Barcelona ja va anunciar  que es personaria com a acusació en tots els casos de discriminació a les persones sense recursos que es produïssin a la ciutat, així com en tots els casos d'islamofòbia.