Societat 16/01/2021

Decomissen més de 9.000 plantes de marihuana en un local a Barcelona

El consum elèctric del local era vuit vegades superior a l'habitual

Ara
2 min
Imatge difosa pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona en què es veu l'interior del local amb plantes de marihuana

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han decomissat 9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí de la capital catalana. Segons un comunicat de la policia catalana, l'operatiu conjunt es va dur a terme dijous, 14 de gener, i va acabar amb la detenció de dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de frau elèctric.

La investigació es va posar en marxa arran de les queixes dels veïns per olors molt fortes i sorolls de maquinària que funcionava les 24 hores del dia, que van fer sospitar que hi havia una plantació. Durant l'operatiu de dijous es van intervenir, entre altres coses, 640 euros en efectiu i una bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.

Davant la sospita que hi havia una plantació de marihuana, agents de la Guàrdia Urbana van confirmar que del local provenien olors i sorolls que podrien ser compatibles amb una activitat il·lícita. A més, tècnics de la companyia de la llum van certificar que el consum elèctric era vuit vegades superior a l'habitual, cosa que apuntava que hi havia una connexió fraudulenta.

A més, en acabar el mesurament els agents van observar que dues persones sortien del local i que, davant la presència dels operaris i dels agents de la Guàrdia Urbana, van intentar marxar amb una actitud nerviosa. Els dos individus van ser interceptats i identificats, i van confessar que tenien cura de la plantació de marihuana que hi havia al local. Els dos homes van ser detinguts.

Dijous a la tarda es va fer un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana que va permetre el desmantellament de la instal·lació fraudulenta, que suposava un risc d'incendi. En total es van intervenir 9.106 plantes de marihuana, 640 euros en efectiu, 51 fluorescents, sis bombetes de 600 watts, 39 transformadors, quatre ventiladors, un extractor, un aparell d'aire condicionat, 2 filtres de carbó i una bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.

stats