Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La defensa del zelador d'Olot demana una pena 20 anys de llibertat vigilada

En la seva qualificació final, el lletrat entén que el seu client és autor d'onze delictes d'assassinat però en demana l'eximent complet

La defensa de Joan Vila, conegut com "el zelador d'Olot", que presumptament va assassinar onze persones d'avançada edat del geriàtric La Caritat entre el 2009 i el 2010, ha demanat en el seu escrit final de qualificació una pena de 20 anys de llibertat vigilada per al seu client.

L'advocat, Carles Monguilod, entén que Vila és l'autor d'onze assassinats –que ell mateix va confessar–, però assegura que ho va fer perquè creia "erròniament en alguns casos, que la qualitat de vida d'aquestes persones estava molt deteriorada".

Destaca que fins aleshores havia estat un cuidador exemplar, "totalment entregat a la seva feina" i que patia una alteració psíquica que li feia "atribuir de forma incorrecta l'acció que realitzava com si es tractés d'una conducta moralment bona".

Per tant, demana una pena de 20 anys de llibertat vigilada, amb l'obligació de seguir un tractament mèdic extern sota control judicial.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de